Micaela Röman vald till Pohjola-Nordens generalsekreterare

Tisdagen den 23 maj 2023 valde Pohjola-Norden rf:s förbundsstyrelse Micaela Röman till ny generalsekreterare för Pohjola-Norden rf. Röman tillträder sin tjänst hösten 2023. Totalt sökte 23 personer tjänsten som generalsekreterare. Arbetsutskottet intervjuade fem av dem, varav tre intervjuades en gång till av förbundsstyrelsen.

Vi blev positivt överraskade av både antalet sökande och av hur lämpade de var för tjänsten som generalsekreterare. Jag är övertygad om att under Micaelas ledning kommer det goda arbete som Tove Ekman startade för att föra Pohjola-Norden till nytt uppsving att fortsätta”, säger Kim Berg, ordförande för Pohjola-Norden rf:s förbundsstyrelse.

Micaela Röman har en bakgrund som entreprenör, journalist och stenhårt proffs inom kommunikation och hon har tidigare arbetat bland annat som kanalchef på Yle, som chefredaktör för olika tidningar och som koordinator för Marttaliittos och Finlands Svenska Marthaförbunds 120-årsjubileum.

"Jag är glad och upprymd. Jag känner att det arbete som Pohjola-Norden utför är viktigare än någonsin. Jag vill bidra till att Finland även i framtiden är en stark och välmående del av Norden och en viktig aktör i det nordiska samarbetet. Jag hoppas att jag kan träffa lokalföreningarna så snart som möjligt, så att vi tillsammans kan gå mot jubileumsåret och en ljusare framtid”, säger Micaela Röman.

Pohjola-Norden rf är en nationell medborgarorganisation vars uppdrag är att öka kunskapen om de nordiska länderna i Finland, att främja nordiskt samarbete och sammanhållning på gräsrotsnivå samt att påverka finska myndigheter och beslutsfattare att stärka det nordiska samarbetet. Pohjola-Norden rf grundades 1924, vilket innebär att det fyller 100 år nästa år. Pohjola-Norden och dess lokalföreningar har nästan 5 000 medlemmar. 

Tilläggsuppgifter:

Kim Berg, förbundsstyrelsens ordförande 
tfn. 050 514 3196, kim.berg@eduskunta.fi

Micaela Röman
tfn. 044 783 5815

Bild: Nico Backström / Casual Friday Oy