Månadsbrev 2 / 2021

Trevligt start på våren!

Du når oss bäst per telefon (09) 4542 080 eller per e-post jasenpalvelut(at)pohjola-norden.fi

www.pohjola-norden.fi

 

Nordens vecka 22. - 28.3.2021

Nordens dag infaller på tisdag 23.3, och hela veckan kring det firar vi Nordens vecka. På programmet finns en mängd olika program, som ordnas förutom av Pohjola-Norden, också av många andra nordiska organisationer.

På vår hemsida hittar du mycket material om hur du kan fira Nordens dag, samt information om evenemangen under Nordens Vecka, framför allt på Nordens dag. Pohjola-Norden arrangerar bl.a. flera webbinarier och Nordiskt gästabud på distans!

Sidorna uppdateras kontinuerligt ända fram till Nordens vecka, så det lönar sig att följa med informationen.

Program under Nordens vecka >>

 

Förslag till Pohjola-Nordens styrelsemedlemmar för kommande två år​

Pohjola-Norden väljer på sitt inkommande förbundsmöte ny förbundsstyrelse, för kommande två år. Förbundsmötet kommer att arrangeras på distans under maj månad. Exakt datum meddelas inom kort.
 
Förslag till kandidater till Pohjola-Nordens förbundsstyrelse ombeds att lämnas in enligt följande:

 • Förslagen bör lämnas in 1.3-9.4.2021
 • Förslagen skickas till valberedningens sekreterare Michael Oksanen (michael.oksanen@pohjola-norden.fi)
 • Följande poster finns inom Pohjola-Nordens styrelse: 
  • Ordförande
  • Två (2) viceordföranden
  • Nio (9) ordinarie medlemmar och deras personliga ersättare
 • Förslagen som lämnas in bör vara godkända i föreningens styrelse
 • Den förslagna personen bör ha gett sitt medgivande till kandidaturen

Efter 9.4.2021 kommer valutskottet att hålla möten och göra sitt förslag till ny styrelsesammansättning.

Efter nomineringstidens slut kommer det att arrangeras en ”ordförandepresentation” på distans, där ordförande- och vice ordförandekandidaterna har möjlighet att presentera sig och svara på frågor. Under tillställningen informeras det även allmänt om styrelsevalet.

 

Webbinarium: Har Norden en språkgemenskap?

18.3.2021 kl 13.00-14.30
Arrangör: Nordiska ministerrådet

Hur har den nordiska språkförståelsen utvecklats? Kan vi fortfarande förstå varandra? Vilken roll spelar kulturen i den nordiska sammanhållningen? Nordiska ministerrådet har ställt just dessa frågor till över 2000 unga och lanserar en ny rapport med intressanta resultat.

Läs mer >>

 

Beställ ett avgiftsfritt Hostellkort!

Som medlem i Pohjola-Norden kan du beställa avgiftsfritt ett Inhemskt hostellkort. Med kortet får du 10% rabatt vid övernattningar på hostell som hör till Finlands Hostellorganisation, samt andra inrikes hostellförmåner. I kortet ingår också medlemskap i Finlands Hostellorganisation under tiden kortet är i kraft. Till hostellorganisationen hör över 40 unika hostell runt om i Finland. Finlands Hostellorgaisation och dess hostell är en del av det världsomfattande nätverket Hostelling International (HI).
 
Kotimaan hostellkortet är i kraft till slutet av år 2022, och det levereras per e-post som PDF-bilaga 2-5 vardagar efter beställningen.
 
Beställ avgiftsfritt ett Inhemskt hostellkort >>
 
Du får rabatt på övernattningen då du bokar via adressen www.hostellit.fi eller direkt via hostellet.

 

Flaggning på Nordens dag

Pohjola-Norden hoppas att alla Finlands kommuner firar Helsingforsavtalet och den nordiska samhörigheten genom att flagga med nordiska flaggor på Nordens dag 23.3.2021. Vi hoppas även att de lokala Pohjola-Norden-föreningarna inbjuds till eventuella festligheter vid flagghissningen.
 
Bongade du nordiska flaggor på Nordens dag? Ta ett foto och dela det i social media med hashtag #pohjolanorden #nordensdag #gonorden

Läs mer >>