Kuukauden pohjoismainen elokuva: Joensuu

12.12.2023 klo 16.30 – 18.30

ti 26.9. klo 16.30 COPENHAGEN DOES NOT EXIST / KOBENHAVN FINDES IKKE
(Martin Skovbjerg, Tanska 2023)
98 min, K12, eng. tekstitys

Nuori nainen, Ida, katoaa jälkiä jättämättä. Hänen poikaystävänsä Sander suostuu epätavalliseen järjestelyyn, kun Idan isä ja veli lukitsevat hänet neljän seinän sisään kuulusteltavaksi tapauksen selvittämiseksi. Sander ei kuitenkaan tunnu kertovan heille koko totuutta pariskunnan erikoisesta elämäntavasta. (Lähde: Scanbox Entertainment)

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=3MiALWTpqxM

 

ti 7.11. klo 16.30 DOGBORN
(Isabella Carbonell, Ruotsi 2022)
85 min, K16, suom. ja ruots. tekstitys

Kodittomina ja yhteiskunnalle näkymättöminä elävistä kaksosista sisar on tikittävä pommi. Veli ei ole sanonut sanaakaan sen jälkeen, kun he pakenivat kotimaastaan. Odottamaton työtarjous näyttää tuovan heidät askeleen lähemmäksi unelmaa oikeasta kodista. Heidän tarvitsee vain kuljettaa tavaroita paikasta A paikkaan B. Mutta kun tavarat saapuvat kahden nuoren tytön muodossa, sisarusten välille syntyy konflikti. Kahden intensiivisen päivän aikana he kohtaavat elämää muuttavan dilemman – kuinka pitkälle he ovat valmiita menemään selviytymistaistelussaan? (Lähde: Cinema Orion & ELKE)

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=tUDdrGOmunI

 

ti 12.12. klo 16.30 KESYTTÄMÄTÖN / USTYRLIG
(Malou Reymann, Tanska 2023)
135 min, K12, suom. ja ruots. tekstitys

Maren, köyhän perheen tyttö, leimataan huonotapaiseksi ja hänet sijoitetaan Sprogøn saarelle laitokseen, joka on tarkoitettu henkisesti heikoille ja yhteiskuntaan sopeutumattomille naisille. Saarella Maren solmii ystävyyssuhteen kanssasisarensa Sørinen kanssa ja naiset alkavat kapinoida - kauaskantoisin ja kohtalokkain seurauksin. Malou Reymannin väkevä draamaelokuva kuvaa kappaleen tummasävyistä Tanskan historiaa ja sitä kuinka yhteiskunta petti aikansa kesyttämättömät naiset. (Lähde: Atlantic Film)

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=yMPbI3vat20

 

Liput:
6 € / Elokuvahommia Joensuussa -etukortilla 4 €, www.savonkinot.fi

Lisätietoa:
www.pkey.fi

Paikalliset järjestäjät:
Pohjois-Karjalan elokuvayhdistys ry & Pohjola-Norden

Sarjan järjestää:
Walhalla ry, Svenska nu, Pohjola-Norden, Pohjoismainen kulttuuripiste


Paikka
Elokuvateatterikeskus Tapio, Joensuu