Kuukauden pohjoismainen elokuva: Oulu

28.11.2023 klo 16.30 – 18.30

ti 19.9. klo 16.30 HOLD MY HAND / TAG MIN HÅND
(Lars Kaalund, Tanska 2022)
102 min, K12, eng. tekstitys

Majalla menee hyvin. Häntä odottaa ylennys ylilääkäriksi ja hän asuu yhdessä miehensä Claesin ja teini-ikäisen poikansa Magnuksen kanssa kauniissa talossa. Maja järkyttyy, kun Claes ilmoittaa haluavansa erota ja ehdottaa, että Maja menisi saman tien täyttämään netissä avioerohakemuksen. Turvallisuutta rakastava Maja koettaa saada järjestykseen elämänsä, jota huojuttavat surkea rahatilanne, 20 vuotta nuorempi rakastaja ja ongelmainen poika. (Lähde: Scanbox Entertainment)

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=QulAKSpbXZI

 

ti 17.10. klo 16.30 COPENHAGEN DOES NOT EXIST / KOBENHAVN FINDES IKKE
(Martin Skovbjerg, Tanska 2023)
98 min, K12, eng. tekstitys

Nuori nainen, Ida, katoaa jälkiä jättämättä. Hänen poikaystävänsä Sander suostuu epätavalliseen järjestelyyn, kun Idan isä ja veli lukitsevat hänet neljän seinän sisään kuulusteltavaksi tapauksen selvittämiseksi. Sander ei kuitenkaan tunnu kertovan heille koko totuutta pariskunnan erikoisesta elämäntavasta. (Lähde: Scanbox Entertainment)

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=3MiALWTpqxM

 

ti 7.11. klo 16.30 KAARLE XVI KUSTAA / KUNGEN
(Karin af Klintberg, Ruotsi 2023)
99 min, S, suom. ja ruots. tekstitys, DOK

Elokuvaohjaaja Karin af Klintberg sai ainutlaatuisen tilaisuuden seurata tiiviisti kuningas Kaarle XVI Kustaata hänen elämässään ja työssään. Keskustelut koskevat kaikkea lapsuudesta kuninkaallisen elämän ylä- ja alamäkiin. Ensimmäistä kertaa kuvataan dokumentti kuninkaasta hänen elinaikanaan. Kuninkaan isoisä Kustaa VI Adolf ja isoisän isä Kustaa V eivät antaneet haastatteluja. (Lähde: SF Studios)

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=eK2b-xqypi0

 

ti 28.11. klo 16.30 CLARA SOLA
(Nathalie Álvarez Mesén, Ruotsi 2022)
106 min, K16, eng. tekstitys

Claralla, 40, uskotaan olevan erityinen yhteys Jumalaan. Parantajana hän elättää perhettään, kannattelee toivon tarpeessa olevaa kylää ja löytää samalla lohtua luontosuhteestaan. Clara on ollut vuosia äitinsä kontrollissa, mutta hänen seksuaaliset halunsa heräävät, kun hän alkaa tuntea vetoa sisarentyttärensä poikaystävään. Tämä uusi voima vie Claran tuntemattomalle maaperälle ja mahdollistaa fyysisten ja mystisten rajojen ylittämisen. Löydettyään itsensä Clara vähitellen voimaantuu, vapautuu pyhimyksen roolistaan ja alkaa parantaa itseään. (Lähde: norden.org)

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=lKQ3v58kxmQ

Liput:
5 € 

Lisätietoa: 
www.oulunelokuvakeskus.fi 

Paikalliset järjestäjät:
Oulun elokuvakeskus

Sarjan järjestää:
Walhalla ry, Svenska nu, Pohjola-Norden, Pohjoismainen kulttuuripiste

Yhteistyössä mukana myös:
Ruotsin suurlähetystö, Svenska veckan


Paikka
Studio, Oulu