Tiesitkö tätä koulutoiminnastamme?

30.08.2023 klo 13:34

Tiesitkö, että Pohjola-Norden tarjoaa kouluille ja varsinkin opettajille paljon erilaisia mahdollisuuksia ottaa Pohjoismaat osaksi opetusta? Uuden lukuvuoden käynnistyessä kouluissa, myös Pohjola-Nordenin koulutoiminta on ottanut jälleen tuulta purjeisiin, ja olemme uuden koulutoiminnan asiantuntijamme johdolla saaneet lisättyä ihmisten tietoisuutta tarjoamistamme mahdollisuuksista.


Norden i skolan

Norden i skolan on ilmainen oppimisalusta, joka tarjoaa opettajille työkaluja skandinaavisten naapurikielten sekä pohjoismaisten kulttuurien ja yhteiskuntarakenteiden ymmärtämiseen yli oppiainerajojen. Norden i skolania hallinnoi Norden-yhdistysten liitto.

Alustalla voit osallistua luokkasi kanssa esimerkiksi pohjoismaiseen kouluchattiin, joka on hauska tapa tutustua muihin pohjoismaisiin koululaisiin. Chatissa oppilaat saavat ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia ymmärtämään naapurikieliä ja löytää uusia tuttavia ympäri Pohjolan.

Elokuussa markkinoimme Norden i skolania näkyvästi, mikä näkyy sivustolle kirjautuneiden opettajien määrässä. Jo kymmenet suomalaiset opettajat ovat löytäneet tiensä pohjoismaisten opetusmateriaalien pariin ja sivustolle rekisteröityneiden määrä nousi yli 30 000:een!

Onko Norden i skolan sinulle tuttu, vai luetko aiheesta nyt ensi kertaa? Käy tutustumassa osoitteessa www.nordeniskolen.org. Opetusmateriaalit eivät ole saatavilla kuin rekisteröityneille, mutta rekisteröityminen on ilmaista.
 

Kielilähettiläät

Tänä syksynä Pohjola-Norden on tehnyt myös yhteistyötä Kielilähettiläiden kanssa, joiden tarjoamat kielilähettiläät vierailevat kouluissa kertoen omista hauskoista ja kiinnostavista, mutta toisaalta myös haastavista kokemuksistaan kielenoppimiseen liittyen. Yhteistyö on tarjonnut mahdollisuuden tilata koululle kielilähettiläs, jonka vierailun painopisteenä on kielen lisäksi pohjoismaisista mahdollisuuksista kertominen.

Yhteistyön suosio yllätti meidät totaalisesti, sillä vierailuja varattiin lyhyessä ajassa useita kymmeniä. Valitettavasti siis tänä syksynä pohjoismaisia kielilähettiläitä ei ole enää mahdollista tilata yhteistyön puitteissa, mutta kannattaa käydä kurkkaamassa Kielilähettiläiden muu tarjonta osoitteessa www.kielilahettilaat.fi.

Yhteistyömme Kielilähettiläiden kanssa jatkuu toivottavasti keväällä, joten pysykää kuulolla.
 

SAVE THE DATE

Ja viimeisimpänä, mutta ei missään nimessä vähäisimpänä: Pohjola-Norden järjestää ruotsinopettajille suunnatun opettajaseminaarin Jyväskylässä 13. marraskuuta 2023. Jos et halua missata tätä, kannattaa liittyä Pohjola-Norden koulussa/i skolan -ryhmään Facebookissa tai seurata meitä Instagramissa ja Facebookissa @pohjolanorden, joissa tiedotamme seminaarista lisää piakkoin.
 

Lisätietoa koulutoiminnastamme löydät täältä >>

Kehitämme koulutoimintaamme jatkuvasti, ja kuulemme mielellämme myös teidän mielipiteitänne siitä, kuinka voimme auttaa teitä sisällyttämään enemmän pohjoismaisuutta opetukseen.  Koulutoiminnan asiantuntijamme Taru (taru.lepisto@pohjola-norden.fi) ottaa mielellään vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia.